Hvad er fordelen ved skræddersyede maskiner

Hvad er fordelen ved skræddersyede maskiner

- udover flere penge i kassen, og hvordan gør man det

Dette er historien om, hvordan en stor produktionsvirksomhed fik bygget en maskine, der endte med at blive bedre end det, de bestilte. Og til en pris, kunden er godt tilfreds med. Dette fordi teamwork på tværs af virksomheder og faglighed betyder bedre resultater. Hvis man altså kan det med projektledelse.

Dansani www.dansani.dk er en af landets største producenter af badeværelsesmøbler med en betydelig eksport.

”En af parametrene i en produktionsfacilitet er fysisk plads. Vi er ordreproducerende, og derfor er fleksibilitet og omstillingsmuligheder også afgørende her.  Da ETCAS foreslog, at udvikle en maskine til os, der optimerede på flexibiliteten i omstillinger, var vi absolut lydhøre”  - fortæller værkfører Allan Højberg Møller.

       

 

ETCAS - der leverer automatiseringen til flere brancher som Deres speciale, tog her maskinbygger firma JETEK med på opgaven.  ETCAS og JETEK fremstillede i tæt samarbejde en fuldautomatisk korpus-presser, som hurtigt kan omstille til alle de ønskede mål, som Dansani producerer i.

 

Der blev optimeret en hel del undervejs i udviklingsprocessen, hvilket gik hurtigt ved de 2 firmaers fleksible samarbejde om én opgave i åben dialog med kunden.

Prisen på maskinen efter 4 måneders arbejde blev 750.000 kr., som egentlig ikke er dyrt. Maskinen reducerer tidsforbruget, den er ergonomisk, larmer mindre, fylder mindre, er nem at betjene, tænk blot hvor hurtigt der omstilles – medarbejderne er vældig glade for den nye maskine.

Nu kan andre høste af vores metode … 

Samarbejdet mellem flere personer med forskellige baggrunde fra tre forskellige virksomheder lykkedes, fordi målet var tydeligt fra starten, og metoden til at nå det velkendt. Det ved Steen Aalbæk Pedersen, ingeniør, CEO fra ETCAS en hel del om:

” Hos ETCAS er vi kendt for videndeling og teamwork.

Vi har oparbejdet en betydelig knowhow om ikke kun det med automatisering, men i lige så høj grad det med at få et samarbejde mellem flere end to parter til at lykkes ”

ETCAS har udviklet styringen + brugerflade, JETEK har udviklet mekanikken i maskinen. 

Vi har en rigtig god case her, som alle er meget velkomne til at komme og høre mere om.