Ib Andresen Industri/IAI

Ib Andresen Industri/IAI

Ib Andresen Industri deler sin erfaring: Vi har valgt en særlig samarbejdsmetode med Etcas. Med flere fordele.

Når det handler om forædlet stål og metaller til industrien, er Ib Andresen Industri A/S med over 500 medarbejdere blandt landets største og mest kendte. Med en værdibaseret vækststrategi, hvor engagementet er motor. 

IAI, som virksomheden også kalder sig, har ikke kun produktion i det velkendte hovedsæde ved motorvejen i Langeskov, men også i Vejle og Fredericia, og har for længst etableret sig i både Sverige og Norge. 

Fredericia er stedet for IAI´s produktion af koldvalsede stålprofiler til især solar- og transportbranchen. Herfra tilbyder virksomheden dag-til-dag levering til sine kunder, og derfor er optimal og stabil drift en afgørende faktor. På fabrikken har man valgt en samarbejdsmodel med Etcas, som giver IAI flere fordele. 

Lars Nielsen fra Etcas er ”vores” mand, selvom han er ansat hos Etcas. Faktisk har ordningen fungeret i 25 år, hvor Lars hver dag møder hos os, og har sin hverdag her. Vi har selvfølgelig flere gange overvejet at ansætte ham, men hver gang er regnestykket endt med, at vi har langt flere fordele ved at fortsætte som altid, siger fabriksdirektør Kim K. Jensen fra IAI i Fredericia. 

Med ordningen har vi f.eks. en back-up, og især en viden, som vi ikke selv har. Og så kan Lars og Etcas skaffe os rabatter, som vi ikke selv kan opnå fordi Etcas køber meget store mængder i samlede indkøb til deres mange kunder. 

Lars Nielsen er teknikeren, der udfører fejlfinding på fabrikkens omfattende automationsudstyr, PLC Styringer , customizer maskiner og indgår faktisk også i perioder i virksomhedens vagthold, der sikrer stabil og fejlfri drift.

Endnu en fordel ved samarbejdsmodellen er, at Lars kan stille med specialværktøj. Det er typisk dyrt grej, som vi måske kun bruger én gang om året. Hos Etcas bruger de udstyret i  forbindelse med flere opgaver hos flere kunder, og derfor giver det mening for dem at investere i det, så igen er der tale om at bruge ressourcerne rigtigt, siger Kim K. Jensen.

Der er selvfølgelig altid den risiko, at én mand opbygger en enorm viden. Men sådan er det jo altid. Derfor handler det her jo også om et tillidsfuldt og værdibaseret samarbejde – med økonomisk gevinst. F.eks. er ordningen med en medarbejder fra Etcas hos os, en variabel omkostning, i stedet for en fast.

Hos IAI er man, som i andre brancher, optaget af de udfordringer og muligheder, der ligger med Industri 4.0. Og Kim K. Jensen betragter det som en spændende rejse, man så småt er begyndt på.

Vi har gode maskiner med 25 år på bagen, som skal automatiseres yderligere, hvilket betyder, at vi f.eks. får meget store datamængder til rådighed, og helt nye styrings- og justeringsmuligheder. Vi bliver andet i stand til at gå ind tidligere i processerne, fange det der halter, og så justere. I øjeblikket ser vi på, hvor og hvordan, vores rejse med Industri 4.0 skal ske. Og det glæder vi os til, for det betyder nye perspektiver og flere fordele for både os og kunderne, og det er jo det, der driver os. Og Etcas, de er med på rejsen.